Translate

Bu Blogda Ara

22 Nisan 2012 Pazar

Mavi Pansiyon - Ayvalık


Pansiyonumuz, Ege' nin doyumsuz güzelliklerine sahip, yeşille mavinin kucaklaştığı, deniz kokusunun çam kokusuna karıştığı Ayvalık'ın seçkin ve sakin semti Çamlık' ta bulunmaktadır.
Binamız, 1950'li yılların başında yapılmış üç katlı bir ev. Zaman içinde mesken ve çocuk yuvası olarak kullanılmış. 2005 yılından beri de Mavi. Girişte sardunyalar karşılar sizi. Başınızı kaldırınca da hamakları görürsünüz. Eğer onları aşıp kapıya ulaşırsanız, tanışırız. Göreceksiniz, bahçemiz gerçekten yeşil. Çamlar, zeytin ağaçları, dört asma, bir nar, bir ayva, bir elma ve karadut, armut, şeftali, kayısı ve erik! Yeni dünya bile var. Sonra çiçekler, Güller ve sardunyaları zaten söylemiştik...ortancalar! Petunyalar! Adalya ve lavantalar! Dalından bitki çayları: Adaçayı, kekik, biberiye, mercanköşk, karabaşotu..
Dalından sebzeler: Domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, nane, maydanoz, soğan Eh, daha ne olsun? Aa, bir de çilek!
Bahçeden sonra herhalde odaları tanımak istersiniz Alt katta Salkım Odası ve Zeytin Odası var. Salkım dört, Zeytin üç kişilik. Bir kişilik İmbat, iki kişilik Bulut ve Yasemin, karşılarındaki üç kişilik Günbatımı ve Deniz odaları da orta katta Gelelim en üst kata Önce teras! Eşsiz günbatımlarının kızıllığını çamların üzerinden gören terasa sürükleyecek ayaklarınız sizi çünkü Odaları sonra göreceksiniz. Üç kişilik Keyif ile ikişer kişilik İncir ve Poyrazı yani.
Her katımızda küçük bir kütüphanemiz olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Dilerseniz katkıda bulunabilirsiniz; ama lütfen kitaplarımızı alıp gitmeyin : )
Şimdi de denizi soracaksınız...
Deniz çok yakında. Bahçeden, orta kattaki balkondan ve terastan görmüş olmalısınız zaten. Yirmi adım atıp caddeyi geçerseniz denize atlayabilirsiniz. 100 metre ileride ise bir plajımız var.
Ama biz denizle başka türlü ilişkilere girmeyi de seviyoruz. Yemek yerken, akşam çayı içerken ya da içkimizi yudumlarken, ışıltısıyla bize eşlik etmesine bayılıyoruz.
Siz de bize katılmak isterseniz, buyurun gelin. Hâlâ tereddüdünüz varsa, bir de ücrete dahil kahvaltımızda neler olduğuna bakıp yeniden düşünün. Ayvalık zeytinyağı, ev yapımı reçeller ve zeytinler, tereyağı, yumurta, yöre peynirleri, kekikli çökelek, muhammara, salata, meyve ve hamur işleri Dilediğinizden dilediğiniz kadar alın, afiyetle yiyin...

Oda ve Otel Özellikleri


Bahçe
Balkon


Buzdolabı
Çarşaf değiştirme


Çocuklu aileye uygun
Danışma


Deniz manzarası
Evcil hayvan


Havlu
Internet


Kahvaltı dahil
Oda temizlik servisi (günlük)


Ortak banyo
Saç kurutma makinası


Sahil
Ücretsiz gazete


Ücretsiz otopark




ADRES      :41 Evler Sardunya Sokak, No:10 Çamlık/Ayvalık/Balıkesir
TELEFON :(0266) 312 4888
GSM.         :(0538) 509 0624
info@mavipansiyon.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder