Translate

Bu Blogda Ara

27 Ocak 2012 Cuma

Hafta Sonu Tatilinde Gidilecek En Güzel Yerler


 İki günlük hafta sonu tatilinizi,kısa kaçamaklarla değerlendirmek isteyenler için bir rehber hazırladık. İşte Adalar’dan Bozcada’ya, Safranbolu’dan Assos’a,Şileden İznike kadar gezi rehberi…

POLONEZKÖY
İstanbul’un arka bahçesinde bulunan, doğanın yeşilini korumayı başardığı nadir yerlerden biri burası. 1842 yılında Adam Cartoryski tarafından kurulup Adampol adı verilen Polonezköy, Polonyalıların mimari ve kültürel özelliklerini taşıyor. Köye gelmeden, etrafı çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbuı’un kalabalığı, gürültüsü ve stresinden arınmış hissedeceksiniz. Şehre yakınlığı göz önüne bulundurulduğunda günübirlik ya da hafta sonu gezileri için iyi bir alternatif.

Adampol Otel
Meyve bahçeleri içinde bulunan Adampol Otel’de 68 oda var. Odalar dar ve orman manzaralı. Açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, oyun ve spor alanları sauna gibi hizmetleri sunan Adampol ayrıca teknolojik imkanlarıyla iş toplantıları içinde uygun. 

Hera Butik Otel
Yemyeşil bahçe içinde, 10 adet odası bulunan Hera Butik Otel, doğa manzarasına sahip bir butik otel. Yemyeşil bahçesi, doğası ve şömineli salonuyla tatilcileri bekliyor. Açık ve kapalı restoranda Türk mezelerinin yanı sıra farklı Rum spesiyaliteleri hazırlanıyor. Ev yapımı reçeller ve çöreklerle yapılan köy kahvaltısının ise keyfine diyecek yok. Konaklamanın dışında nişan, kır düğünü gibi organizasyonlar da düzenleniyor.

Polonezköy Country Clup
1981′de açılan Polonezköy Country Clup, beldenin en eski turizm amaçlı tesisi. Konaklama alternatiflerinin yanı sıra piknik alanlarına sahip. Ayrıca yüzme havuzu, tenis, voleybol, basketbol,masa tenisi sahaları, çocuk parkı misafirlerin hizmetinde. Tesisin en ilgi çeken yeri ise hayvanların özgürce dolaştığı küçük hayvan parkı.

Village Park Country Resort
2000 yılından beri faaliyette olan Village Park, Riva Deresi kenarında 42 dönüm arazi üzerine kurulu. Ahşap evlerinin güzelliğini, manzarasını gördükten sonra şehre geri dönmek istemeyeceksiniz. 15 standart oda, dört özel oda, bir villa ve beş şömineli süitten oluşan toplam 20 oda bulunuyor.Villada Türk hamamı hizmetinizde. 

Yeji Dohoda
Yeşilin her tonunu görmenizi sağlayacak bir atmosfere sahip Yeji Dohoda, misafirlerine konaklama, oyun parkı, kokteyl, dernek, toplantı, şirket yemekleri, piknik alanı, kapalı restoran, kır düğünü, karavan kamping gibi hizmet ve imkanlar sunuyor. Yemyeşil bahçesinin kapasitesi büyük davetler için elverişli. Yeji Dohoda’da iki kişilik odada konaklama 45 TL, karavanda konaklama 55 TL. Pazar günü açık büfe kahvaltıya katılmak isterseniz ödeyeceğiniz fiyat kişi başı 15 TL.
 AĞVA
İstanbul’a yakın olmasına rağmen doğallığını kaybetmemiş bir diğer adres Ağva. Göksu ile Yeşilçay nehirleri arasında bulunan, Karadeniz’in masmavi suları ve yemyeşil ormanlarının kucaklaştığı Ağva, yorgunluk atıp kenarındaki restoranları ve yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki kumsalı da cabası.

Aqua Verde Otel
Göksu Deresi üzerinde kurulmuş Aqua Verde, 26 oda ve sekiz bungalov ile hizmet veriyor. Tamamen yeşilliklerle çevrili mekanda yüzme havuzu, mini basketbol sahası, kano, deniz bisikleti, dağ bisikleti gibi hizmetler var. Zengin bir açık büfeye sahip.

Clup Grand Becassier
Nehir kenarında konumlanan otel, iki bölümden oluşuyor. Clup Grand Becassier’de hem konaklama hemde şık restoranında yemek yeme olanağı var. Derenin hemen kenarındaki mekan iki jakuzili, 15 double ve 20 triple odaya sahip.

Paradise Motel
Paradise Motel, ağaçlarla dolu bir bahçede yer alan müstakil evlerden oluşuyor. bu şirin evlerde kuş sesleri eşliğinde uyanmak çok hoşunuza gidecek. Motelde 18 adet bungalov, şömineli bir oturma salonu, nehir manzaralı restoran havuz ve sauna bulunuyor.Geniş bahçede ise çadır kurma imkanı var.








KİLYOS
İstanbul kent merkezi Taksim'e 35 km uzaklıkta, göz alabildiğince uzanan şifalı kumsala, temiz denize, temiz havaya 45 dakikalık bir yolculuk yapıyor, Kilyos'a ulaşıyoruz. Kent'e çok yakın, fakat çok farklı iki atmosfer yaşanan Karadeniz sahilinin incisi Kilyos İstanbul'da yaşayanların olduğu kadar dünyanın her yerinden gelen turistlere açık...

Erzurumlu Otel&Restoran
2 kral dairesi, 9 mini süit, 23 oda
Karadeniz manzaralı 60 kişilik teras, 60 kişilik kapalı salon
Tel: 0(212) 201 10 03
Kale Otel
4 süit, 2 kral dairesi, 34 oda
Tel: 0(212)201 18 18 ...

KERPE

Öncelikle Kandıra yolu öyle bir yapılmış ki, direksiyon başında araç kullanmanın, yolun zevkine varıyor, tatile dinlenmeye gittiğinizi fark ediyorsunuz. Bitki örtüsü sık. Yeşilin yüzlerce tonu seçilebiliyor

Temiz havaya sahip kolay ulaşım imkanı olan yerlerden biri olan Kerpe'de yazlıklar, bahçeli dubleks villalar çoğunlukta. Bazıları eşyaları ile beraber sezonluk 1000 $'a kiraya veriyor. Ev pansiyonculuğu da gelişmiş. Haftalık, aylık, ekonomik değerlerde ev bulunabiliyor. Kaptan Pansiyon yıl boyu açık kaloriferli Yıl boyu açık olan kaloriferli pansiyon, kişi başı oda+kahvaltı 40 YTL.
Tel: (0-262) 561 25
Az tuzlu denizin balıkları nefis olur derler. Karadeniz'in bu şirin mahallesi Kerpe'de tavsiye edilen yiyeceklerin başında yöresel balıklar geliyor. Mevsime hatta aylara göre, değişiklikler sunan balık çeşitleri 1 mayıs-1 eylül arası balık avlama yasağı nedeniyle avlanamıyorlarsa da küçük ağ ve olta balıkçılığı serbest olunca her gün buza, şoka girmemiş taze yöre...

ÇİLİNGÖZ

NASIL GİDİLİR?
Yola özel araçla çıkıyorsanız Güneşli gişelerden 1,500 milyon TL ücretli otoyolun Çatalca ayırımına kadar olan bölümünü kullanarak İlçeyeotoban konforu ile kısa ve zahmetsiz gelebilirsiniz. Hafta sonu gişeler trafik yükünün arttığı akşam saatlerinde birikimlere neden oluyor. Normal yoldan gelenler Mimar Sinan eseri Büyükçekmece
köprüsünü görebiliyorlar. İstanbul Edirne yolunda Büyükçekmece batısından ayrılan 19 km lik yol Çatalca'yı İstanbul'a bağlıyor.
Çatalca'ya ve Yalıköy'e otobüsle gelmek isteyenler İstanbul Yenibosna'da ki metro istasyonu yanındaki hareket noktasından, kişi başı 5,500 milyon TL ödeyerek gelebilirler. İstanbul Yalıköy seferleri saat 05.30 başlıyor. 105 km lik güzergahı otobüsler 2 saat 45 dakikada tamamlıyor ve Karacaköy, Ormanlı, Hisarbeyli, Çelepköy, Örencik, Yazlıköy, Dağyenice, Kestanelik, Oklalı, Subaşı, Gökçeali, Çatalca gibi duraklara uğruyorlar. Yalıköy'den son sefer saat 17.40 da yapılıyor.
Yalıköy- Karacaköy Seyahat. Şemsettin Yabacı: Tel no: 763.44.17 - Gsm: 0.535.742.14.37
Çilingoz Milli Park girişi ile İnceğiz Mağaralarına giriş ücreti ödeniyor.
Kişi başı: 1.5 milyon TL.
Motosiklet: 2.5 milyon TL.
Otomobil: 4 milyon TL
Minibüs. 10 milyon TL.

Şubaşı Köyü Kestanelik yolu üzerinde bulunan Kleopatra Otel hizmet veriyor.
Tel: 0.212.795 02 73

TRİLYE

NASIL GİDİLİR

Yola İstanbul'dan çıkanlar için otoyol ile Bayramoğlu Darıca sapağından ayrılarak Eskihisar feribot iskelesine geliyorsunuz. Geziye Cuma akşamı veya hafta sonu sabahı çıkıyorsanız araç parkında yer kalmadığı gibi karşıya geçmek için bekleyenler rampayı tek sıra Trafik ışıklarına dek dizildiğini göreceksiniz. Dolunca kalkan feribotlara otomobil geçiş ücreti olarak 25 milyon TL ödeniyor. Topçular- Yalova arası Karayollarının en ilkel güzergahlarından birisi! Bazı bölümlerinde genişletme çalışmaları devam ediyor. Yol boyunca emniyet şeridi sürekli var mı, yok mu, yol kaç şerit hiç belli değil. Sağlı sollu çiçek satıcıları, lokumcu, sepetçi, bahçe malzemeleri satanlar ve onların önüne olur olmaz park edenler, rafineri, fabrikalar, siteler, mevsimsel dekolteli yazlıkçılar, traktörler, kamyon, tır, tankerler, ne ararsanız var. Trafik yüklü, yol nasılsa yıllardır ihmal edilmiş. İstanbul-Yalova gibi iki önemli ili birbirine bağlıyan, sollama rizikosu yüksek, sürücüsü sabırsız yolu dikkatlice geçip Yalova rampasını tırmanarak Orhangazi'ye geliyorsunuz. Sağınızda at üstünde Orhangazi'nin heykeli karşılıyor sizi, solunuzda çiniler diyarı İznik sapağı var, aynı anda Bursa il sınırları içine giriyorsunuz. Tek yön devamla eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın doğum yeri Umurbey'i solunuzda bırakıp Gemlik rampasına dayanıyor buradaki yol yapım, asfaltlama çalışmalarına tanık olarak zirveye ulaşınca sağa dönerek tek yöne veda edip Kurşunlu istikametinde yol alıyorsunuz. İki şerit gidiş geliş sağı solu zümrüt yeşili, şeritleri çizili yolun bu noktasından Mudanya 25 km.
Kurşunlu geçmişe oranla daha gelişmiş, siteler, villalar, yazlıklar, liman yapımı, birde manastır yol boyunca görebileceklerinizden. Çok sayıda çay bahçesi, piknik alanı, park yeri eşliğinde sahil yolunu takip ediyorsunuz. Altıntaş'a gelirken hep yanınızda olan deniz alışkanlık yapmaya başlıyor. Solunuzda çıldırtıcı güzellikte yeşillikler içinde, Güzelyalı ve Mudanya'ya ulaşılıyor. Yunus heykeli çevresinden dönerek ilerlediğiniz Mudanya birbirinden güzel ahşap evleri, konakları İstanbul'un Adalarını, boğazın yalılarını, anımsatıyor. Mudanya mütarekesinin imzalandığı günümüz müze evine kadar alt yapı çalışmaları nedeniyle altı üstüne gelen sahile inen sokaklara şimdilik araçla giriş yapılamıyor. İlçe çıkışında Mudanya seyir Tepesinde körfez tabak gibi altınızda kalıyor ve Kumyaka'ya geliyorsunuz. Şirin mi şirin bu sahil köyü, tarihi kilise, çınarlar, yazlık bahçeli konutlar ile tam kafa dinleyecek bir huzur sığınağı görünümünde. Birkaç viraj sonrasında zeytin ağaçları, katır tırnağı çiçekleri arasında tepeden iniyor, beldenin panoramasını seyrederek bu defa kiremit tepeli Trilye'ye giriyorsunuz

NEREDE KALINIR?
Trilye'de konaklamak için iki seçenek bulunuyor. Beldenin girişinde yer alıp eski bir yapının restorasyonu ile Trilye'ye kazandırılan Hotel Tirilye, Mudanya'daki Hotel Montania'nın işletmesi. Turizm belgeli, kaloriferli, banyolu, TV, on tanesi klimalı, 17 odalı otelde iki kişi için oda kahvaltı 60 milyon, üç kişi 80 milyon, bir kişi 40 milyon TL konaklama bedeli ödeniyor.
Hotel Tirilye Tel no: 0(224) 563 22 20 Nusret Eskin.

Diğer alternatif ise Ercan Karaya ait,
Savarona Pansiyon Tel no: 0(224) 563 26 08

ŞİLE

NASIL GİDİLİR?
İstanbul-Şile arası 55 km lik asfalt yol. Güzergâh mide bulantısına neden olacak virajlardan arınmış. Eksiklerine rağmen birçok yeri otoyol kalitesine yakın denebilir.
Bazı bölümlerde iyileştirme, yeni şerit ilavesi gibi nedenlerle yol çalışmaları yapılıyor. Otobüs yolculuğu için kişi başı 6,5 milyon ücret alınıyor hafta içi bir buçuk saatte Şile'den İstanbul'a gidilebiliyor. Pazar günü için yolculuk süresini kimse bilemiyor! Hafta içi her 20 dakikada bir otobüs kalkıyor. Pazar günleri saat 16.00 dan sonra her 5 dakikada bir otobüs seferleri yapılıyor. Akşam dönüşüne katılan Ağva yolcuları ile birleşen tatilciler güzergâh boyunca bazı bölümlerde beklemek zorunda kalıyorlar.
Avrupa yakasından gelenler 1. veya2. Köprüyü geçtikten sonra Şile çıkışından saparak yön tabelaları doğrultusunda gelinebilir. Anadolu yakasından yola çıkanlar Bostancı- Erenköy tarafından 2. köprü yoluna girerek şile çıkışını kullanabilirler. Veya Altunizade Capitol Alış veriş Merkezinin önünden geçip, şile sapağına kadar dönerek yola devam etmeliler

NEREDE KALINIR ?
Şile, konaklamak isteyenler için otel, motel, pansiyon, kamp sahaları ile birçok alternatif sunuyor.

Hotel Değirmen
Otantik havası, 40 yılı aşkın deneyimi ile tercih edilen değirmen otel restoran ister konaklamalı ister günübirlik mola verebileceğiniz tesislerden biri. 150 yatak kapasiteli yıl boyu hizmet veren otel konaklamanın yanı sıra toplantı, seminer, havuz başı düğün, nişan, kokteyl taleplerine de cevap verebiliyor. Hafta sonları uygulamaya konulan akşam yemeklerinde zengin soğuk ordövr, ara sıcak, salata, balık, et, tavuk seçeneği, meyve veya tatlı mönüsü sunuluyor. Pazar günleri ise açık büfe kahvaltı yöresel peynir çeşitleri, ev reçelleri, köy yumurtası, Edremit bölgesi çizik zeytin ve sızma zeytinyağı beğeniliyor.
Tel no: 0(216)711 50 48

--------------------------------------------------------------------------------
Hotel Grand Şile
Plaj yolunda bulunan otel liman, kumsal, havuz ve doğa manzaralı 55 oda 140 yatağı, lobby, teras kafeteryası, oyun salonları, yarı olimpik havuz, restoran, Grand kafe-bar, 24 saat oda servisi, toplantı ve balo salonu, karada, denizde çeşitli aktiviteler, sauna, jakuzi gibi üniteleri ile hizmet veriyor.
Tel no: 0(216) 711 46 76

--------------------------------------------------------------------------------
Hotel Kuzey Yıldızı
54 oda 108 yatak kapasiteli otel, açık kapalı yüzme havuzu, havuz başı snack bar, restoran, bar, sauna, oyun salonu, U- masa düzeninde 34, sınıf düzeninde 65 kişilik iki ayrı toplantı salonu ve odaları ile 4 mevsim hizmet veriyor.
Tel no: 0(216)711 02 06

--------------------------------------------------------------------------------
Şile Resort Hotel
4 ü suit toplam 52 balkonlu oda, 350 kişilik restoran, açık-kapalı yüzme havuzları, sauna, disco, tenis kortu üniteleriyle Uzunkum'da hizmet veriyor.
Tel no: 0(216)711 36 27

--------------------------------------------------------------------------------
Doğa Club
6 sı suit toplam 33 odası ve 148 adet villadan oluşuyor. Yeditepe Üniversitesi döner sermaye işletmesi olan tesis, açık yüzme havuzu, fitness center, sauna, spor sahaları, çocuk parkı, sinema salonu, şarap evi, 6 km.lik orman yürüyüş parkuru, yapay mini gölete sahip. Ağva yolu 3. km.de Şile'de hizmet veriyor.
Tel no: 0(216)711 20 20
--------------------------------------------------------------------------------
Fener Motel
Balibey Mahallesi Ağlayan Kaya Caddesi No 18 de hizmet veriyor. Ağlayan Kaya plajına yakınlığı ile tercih edilen motel, hepsi balkonlu 27 odalı olup dağ ve deniz manzaralı. Şilenin en büyük havuzlarından birine sahip oluşu, 70 kişilik açık 60 kişilik kapalı restoranı bulunan Fener Motel yöresel balık restoranı ile de dikkat çekiyor.
Tel no: 0(216) 711 28 24
Şile Klas Otel
Kordon boyu Caddesi Ayazma Mevkiinde bulunan otel 6 apart oda, 12 standart, 2 süit olmak üzere toplam 20 oda, 50 yatak kapasiteli denize sıfır özel plaj açık yüzme havuzu, restoran, bar, canlı müzik, şömineli süit odalar, spor salonu, sauna, TV, dinlenme salonu, şark köşesi, otopark, kamp, karavan sahası ile hizmet veriyor.
Tel No: 0(216) 711 53 67
--------------------------------------------------------------------------------
İZNİKNASIL GİDİLİR?
İstanbul'dan özel araçla çıkıyorsunuz, en pratik ulaşım otoyoldan Çayırova-Bayramoğlu Sapağı'ndan Eskihisar'a varmak. Genç otoyolun kente yakın bölümleri şehir içi gibi kullanıldığından yüzeyi bozulmuş. Yol, bir zamanlar Taşlıtarla minibüslerinde yaşandığı gibi araçları zıp zıp zıplatıyor! Dolunca kalkan feribotun Eskihisar'dan kapak kaldırıp Topçular iskelesine kapak koyması 40 dakika sürüyor. (Feribot oto geçiş ücreti 25 milyon TL.) Orhangazi şehir merkezinden geçerken heykeli sağınızda bırakarak ışıklardan sola İznik tabelası (Nicaea) yönüne dönünce Orhangazi-İznik minibüslerinin çalıştığı, römorklu traktörlerin kullandığı, iki tarafı zeytin ağaçlarıyla kaplı 42 km.lik dar ama ip gibi düz asfalt yol İznik merkezine ve göle paralel devam ediyor. İstanbul'a dönüş için Cumartesi Pazar akşamını seçtiyseniz, Topçular İskelesi'nde çile çekeceksiniz demektir. Otopark tam doluyor, bekleme sürenizde seyyar satıcılar, iskelede, araçlar arasında dolaşanlar ve feribottan inen araçları en yakından büyük keyifle inceleyen meraklılarla, zamanın geçtiğini anlamıyorsunuz bile! Feribot kalkınca yörenin martıları da size refakat ediyorlar yanınızda birkaç parça ekmek bulundurup uçan kuşlara atarsanız akrobatik hareketlerle lokmaları havada kapışan kuşların size yaklaşımları ve çıkardıkları sevinç çığlıkları hala üzerinizde kalan stres varsa bunu yok ederek, sizi oyalarken eğlendirip mutlu edecektir.
Hafta sonları tatilleri ve bayramlarda özellikle yoğunlaşan trafiğe bir türlü çare bulunamayan İstanbul otoyol gişeler girişi, Boğaziçi ve Fatih Köprüsü, zamanın gereksiz yere öldüğü, lüzumsuz yakıt sarfiyatına sebep olan yerler olarak malum birikimlere sahne oluyor.
Yağışlı havalarda otoyol üzerinde araçların altından akan çamurlar, önde giderken dönen lastiklerle camınıza yapışarak görüşü engelliyecek. Bu nedenle cam suyunuzu yola çıkmadan takviye ederken, aracınızın fren mesafesini kaygan zemine göre ayarlayınız.

NEREDE KALINIR?
İznik gölü "Turistik Tesisler" Sahili'nde; konaklama tesisleri, restoran-cafe gibi dinleme üniteleri bulunuyor. Kıyı, yürüyüş ve gezi alanı düzenlemeleri ile dinlendirici bir ortama sahip. Aydın, Çamlık, Burcum yörenin konaklama tesisleri.
Aydın Otel
47 yatak kapasiteli, banyolu, TV, merkezi ısıtmalı, 18 Odalı, kahvaltı ve pastane hizmeti veren otel İznik Ayasofya müzesine 50 metre uzaklıkta yer alıyor.
Tel: 0(224)757 76 50
Faks: 0(224)757 76 52

Çamlık Motel
Çamlık Motel ve restoran göl sahilinde yer alıyor. 33 odalı motelin önündeki bahçe, açık ve kapalı restoran olarak kullanılıyor.
Tel: 0(224) 757 13 62
Fax: 0(224) 757 16 31

Babacan Otel
Tel: 0(224)757 12 11
Faks: 0(224) 757 42 81

Otel Familia
İznik'e 42 km uzaklıkta Orhangazi de hizmet veriyor.
Tel no.0(224) 573 90 25


NE YENİR?
İznik'e gelirken -Boyalıca sağ kolda kalmak üzere dikkat çeken İstakoz Restoran, sazan balığından çorba, ızgara, Yayın balığından şiş ve buğulama, Yayın tavanın yanı sıra Akbalık (kıskı)dan, Yayın ve Turna balığı, güveç söğüş, Sazan balığı gibi çeşitli yemekler hazırlıyor. Çamlık Otel' in restoranını tercih ederseniz, Yayın balığını fileto çıkarıp şiş yapıyorlar.
Rahmi Baba Restoran, Ören Restoran, Kopuğun Yeri, Kırık Çatal, Orhan'ın Yeri, Berlin, Balıkçının Yeri, diğer restoranlar.
İznik pazarı ise Çarşamba günleri kuruluyor. Salı gününden hazırlıkları başlayan pazara ilk gelenler patates ve soğancılar oluyor. İznik çevresindeki köylerde yetiştirdikleri yerli ürünleri, bilhassa lezzeti çok konuşulan zeytin, üzüm, domates, biber'i taze taze getiren pazarcılara büyük rağbet görüyor ve pazar çok kalabalık oluyor.



2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

  2. Merhaba sayfanızı takip ediyor makaleniz çok fadalı olmuş Cihan Tesisat olarak başalarınızın devamını dileriz. Hizmetlerimiz konusundada sizlere yardımcı olmak isteriz.
    Kaçak Su Tespiti Bulma
    Logar Açma
    Banyo Gider Açma
    Tuvalet Tıkanıklığı Açma
    Mutfak Gideri Açma
    www.kameralisukacagibulma.com

    YanıtlaSil