Translate

Bu Blogda Ara

9 Nisan 2012 Pazartesi

Defne Pansiyon-Fethiye


Fethiye Mendos dağının eteklerinde adını verdiği körfezin çevresine yerleşmiş şirin bir Akdeniz şehridir.3. jeolojik zamanda meydana gelen çökme ve yükselmelerle oluşan yüksek sıra dağlar ve dağların eteklerindeki yüzlerce koy ve tüm Fethiye sahil şeridinde birbiriyle kucaklaşmış gibidir.

Toros'ların güneybatı ucunu oluşturan ve yükseklikleri 2000m.yi geçen bu sıra dağlar ( ki antik çağda bunlara Kragos ve Antikragos adi verilirdi) İç tarafa hiç geçit vermeksizin denize paralel olarak devam eder. Akdeniz iklimine has ılık ve güneşli bir kış gününde kordondaki çay bahçelerinden birinde çayınızı yudumlarken, etekleri çam ormanlarıyla bezeli başı dumanlı bu dağlar, doruklarındaki karla size bir kez daha cennete hoş geldiniz diyecektir.Kurak, uzun ve sıcak yazlar, yağışlı, ilik ve kısa kışlar Fethiye’nin iklim özelikleridir.Yaz ayları 30-40 derece olan sıcaklık, kışın genellikle 10 derecenin üzerindedir.Hiçbir mevsiminde 16 derecenin altına düşmeyen turkuvaz renkli bu sularda yılın dokuz ayında denize girilebileceği düşünülürse, Fethiye’de yaz ve bahar olmak üzere sadece iki mevsimin sürdüğünü söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Yörede hüküm süren iklim özelikleri nedeniyle bölgede akçam, karaçam ve kızılçamdan oluşan çam ormanları büyük yer kaplamaktadır. Zeytin, Defne, Mersin, Çınar, Kavak, Akasya gibi ağaçlar bu zengin bitki örtüsünün sayabileceğimiz diğer ağaç türlerindendir. Ayrıca ilaç ve kozmetik sanayicinde önemli bir kullanım alanı olan sığla yağının elde edildiği Günlük Ağacı (Liquidamber Oriantatis) dünyada eşine az rastlanır ağaç türleri arasındadır.Yaklaşık 10 milyon yıldır, neslini devam ettiren, buzul çağları öncesinden bugüne gelebilen bu bitki dünya üzerinde sadece Fethiye ve Köyceğiz yöresi ile California’nin küçük bir bölgesinde yetişmektedir.

Tanrının doğaya bağışladığı bu tabiat ve tarih cennetine kara, hava ve deniz yollarından dilediğiniz herhangi biriyle ulaşmanız mümkündür. Muğla, Antalya ve Burdur bağlantılı üç kara yolu ile çam ormanları arasında yapacağınız rahat bir yolculuk ile Fethiye’ye ulaşabilirsiniz. Her üç yönde yapılan düzenli otobüs seferleri Fethiye’nin diğer tüm kentlerle olan bağlantısını sağlamaktadır. Hava ulaşımı için en yakın alan 50 km. uzaklıktaki Dalaman hava alanıdır.

Fethiye”nin en güzel köşesinde sessiz sakin tam aradığınız gibi bi ortam eşsiz güneş manzarası çam kokulu temiz havası ve tertemiz deniz'i ile tatilinizi geçirebileceğiniz güzel bi ortam. Eşim oğlum ve kızımla sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacağız. Tam bir aile pansiyonu garanti ediyoruz. Tertemiz odalarımızla eşimin hazırladığı enfes ev yemekleri ile sizlerin hizmetinizdeyiz. Ayrıca organik tarım yöntemi uyguladığımız tarım alanımız ile sabah hahvaltılarında ne isterseniz bahçemizden kendi ellerinizle koparabilirsiniz.

Sabahları kahvaltınızı yaparken yan taraftaki nehirden balıkları besleyebilirisinz. Tam anlamı ile doğa ile iç içesiniz."Evcil hayvanlar için kalacak / bakım yeri mevcuttur.

Oda ve Otel Özellikleri

24 saat açık
Aksam yemeği dahil


Anahtarsız giriş
Bahçe


Balkon
Bar-kafe


Barbekü alanı
Çamaşırhane, Ütü ve ütü masası


Çarşaf değiştirme
Çocuk bakımı


Dağ manzarası
Danışma


Deniz manzarası
Duş yerleri


Ek yatak
Eşya dolabı (kilitli)


Evcil hayvan
Havaalanı transferi


Havlu
Internet


Kahvaltı dahil
Kahve-çay makinası


Mutfak
Nargile


Oda servisi
Oda temizlik servisi (günlük)


Özel banyo
Park alanı


Restaurant
Saç kurutma makinası


Sahil
Spor ve aktivite


Telefon
Televizyon


Uyandırma hizmeti
Ücretsiz gazete


Ücretsiz otopark
Yabancı dil bilen eleman




Adresimiz   :Denizkent yolu Çiftlik Beldesi Kocaçalış-Fethiye / MUĞLA
Telefon       :0.252.6220123-0.531.371 0620 & 0507 755 1815


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder