Translate

Bu Blogda Ara

22 Nisan 2012 Pazar

Mavi Pansiyon - Ayvalık


Pansiyonumuz, Ege' nin doyumsuz güzelliklerine sahip, yeşille mavinin kucaklaştığı, deniz kokusunun çam kokusuna karıştığı Ayvalık'ın seçkin ve sakin semti Çamlık' ta bulunmaktadır.
Binamız, 1950'li yılların başında yapılmış üç katlı bir ev. Zaman içinde mesken ve çocuk yuvası olarak kullanılmış. 2005 yılından beri de Mavi. Girişte sardunyalar karşılar sizi. Başınızı kaldırınca da hamakları görürsünüz. Eğer onları aşıp kapıya ulaşırsanız, tanışırız. Göreceksiniz, bahçemiz gerçekten yeşil. Çamlar, zeytin ağaçları, dört asma, bir nar, bir ayva, bir elma ve karadut, armut, şeftali, kayısı ve erik! Yeni dünya bile var. Sonra çiçekler, Güller ve sardunyaları zaten söylemiştik...ortancalar! Petunyalar! Adalya ve lavantalar! Dalından bitki çayları: Adaçayı, kekik, biberiye, mercanköşk, karabaşotu..
Dalından sebzeler: Domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, nane, maydanoz, soğan Eh, daha ne olsun? Aa, bir de çilek!
Bahçeden sonra herhalde odaları tanımak istersiniz Alt katta Salkım Odası ve Zeytin Odası var. Salkım dört, Zeytin üç kişilik. Bir kişilik İmbat, iki kişilik Bulut ve Yasemin, karşılarındaki üç kişilik Günbatımı ve Deniz odaları da orta katta Gelelim en üst kata Önce teras! Eşsiz günbatımlarının kızıllığını çamların üzerinden gören terasa sürükleyecek ayaklarınız sizi çünkü Odaları sonra göreceksiniz. Üç kişilik Keyif ile ikişer kişilik İncir ve Poyrazı yani.
Her katımızda küçük bir kütüphanemiz olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Dilerseniz katkıda bulunabilirsiniz; ama lütfen kitaplarımızı alıp gitmeyin : )
Şimdi de denizi soracaksınız...
Deniz çok yakında. Bahçeden, orta kattaki balkondan ve terastan görmüş olmalısınız zaten. Yirmi adım atıp caddeyi geçerseniz denize atlayabilirsiniz. 100 metre ileride ise bir plajımız var.
Ama biz denizle başka türlü ilişkilere girmeyi de seviyoruz. Yemek yerken, akşam çayı içerken ya da içkimizi yudumlarken, ışıltısıyla bize eşlik etmesine bayılıyoruz.
Siz de bize katılmak isterseniz, buyurun gelin. Hâlâ tereddüdünüz varsa, bir de ücrete dahil kahvaltımızda neler olduğuna bakıp yeniden düşünün. Ayvalık zeytinyağı, ev yapımı reçeller ve zeytinler, tereyağı, yumurta, yöre peynirleri, kekikli çökelek, muhammara, salata, meyve ve hamur işleri Dilediğinizden dilediğiniz kadar alın, afiyetle yiyin...

Oda ve Otel Özellikleri


Bahçe
Balkon


Buzdolabı
Çarşaf değiştirme


Çocuklu aileye uygun
Danışma


Deniz manzarası
Evcil hayvan


Havlu
Internet


Kahvaltı dahil
Oda temizlik servisi (günlük)


Ortak banyo
Saç kurutma makinası


Sahil
Ücretsiz gazete


Ücretsiz otopark




ADRES      :41 Evler Sardunya Sokak, No:10 Çamlık/Ayvalık/Balıkesir
TELEFON :(0266) 312 4888
GSM.         :(0538) 509 0624
info@mavipansiyon.com






Hacı Şakirler Konağı-Mudurnu-Bolu



150 senelik Hacı Şakirler Konağımıza hoş geldiniz. Yeşil ve mavinin buluştuğu güzel Mudurnu kasabasında ekolojik hayata en yakın olabileceğiniz tatili geçirmeye hazır mısınız?

Türkiye'nin her geçen gün bir parçası daha yok olan ve yeri doldurulması imkansız kültürel ve doğal değerlerinden biri olan Hacı Şakirler Konağı siz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak üzere bekliyor. Altı adet odası olan konağımız geleneksel Türk evi mimari karakterlerini yansıtmaktadır. Konağımız, çevreden toplanan ve evden çıkan eski eşyalarla etnografik bir müze olarak da teşhir edilmeye başlanmıştır. Konağımızda sabah kahvaltısı ve özel doğa turlarımız vardır. Ayrıca, yürüme mesafesinde bulunan Kültür Merkezi/Kütüphane olarak kullanılan büyük Taş Konağımızda seminer ve toplantılar düzenlenebilecek odalarımız bulunmaktadır.

Oda ve Otel Özellikleri


Bahçe
Barbekü alanı


Çamaşırhane, Ütü ve ütü masası
Çarşaf değiştirme


Duş yerleri
Ek yatak


Evcil hayvan
Faks


Havlu
Internet


Kahvaltı dahil
Kasa


Mutfak
Oda temizlik servisi (günlük)


Ortak banyo
Park alanı


Yabancı dil bilen eleman





ADRES      :Musalla Mahallesi Meydan Sok No: 1-Mudurnu – BOLU
Cep             :0532 281 35 14
Tel              :0374 421 38 56
Email         :mehmet_canturk14@hotmail.com 
                    info@hacisakirlerkonagi.com











Tur Yolu Cafe Pansiyon - Büyükada



Büyükada’da ormana ve plaja 5 dk mesafede 2 katlı eski bir Rum evinde sıcak bir misafirperverlikle, unutulmaz bir tatil geçirmeye ne dersiniz?
Orhan Kutbay’ın Evi Tur Yolu Cafe Pansiyon unutulmaz tatilinizi geçirmeniz için misafirlerimizi ağırlamak üzere sizleri bekliyor. Eski adı Kayıkhane olan plaja 100 mt mesafede, orijinaline sadık kalınarak yenilenmiş pansiyonumuzun her odasına Televizyon, gardolap, havlu, saç kurutma makinesi bulunmaktadır.
Pansiyonumuzun 4 odasında toplam yatak kapasitesi 8-10 kişi arasındadır. Wc+Banyo her odasında mevcuttur. Oda+Kahvaltı olarak hizmet vermekteyiz. Pansiyonumuzda doğalgaz bulunduğundan kış aylarında haftasonları ve özel günlerde rezervasyon yaptırarak, Büyükada’nın muhteşem manzarası, tertemiz havası ile şehrin kalabalığından kaçabilirsiniz. Cafe olan bahçemizde ise Türk Mutfağının eşsiz tadları, ev yapımı olarak, servise sunulmakta. Cafemiz oturmalı olarak 40 kuver kapasitelidir. Omlet, menemen, tost, cornflakesin yanı sıra Günün ana yemeği, Günün Zeytinyağlısı formunuzu koruyacağanız spesiyal salatalarımız ; Sıcak ve soğuk içecekler servis edilmektedir. Bunun yanı sıra rezervasyonlu olarak yaşgünleri, iftar, brunch, özel yemek davetleri, servis etmekteyiz. Notre Dame De Sion ve Etiler Otelcilik Okulu Mezunları ve ailelerine %10 özel indirim uygulanmaktadır.
Oda ve Otel Özellikleri


24 saat açık
Bahçe


Balkon
Bar-kafe


Bebek yatağı
Buzdolabı


Çocuklu aileye uygun
Danışma


Deniz manzarası
Ek yatak


Engelli odası
Eşya dolabı (kilitli)


Faks
Havlu


Kahvaltı dahil
Kahve-çay makinası


Kışın açık
Mikrodalga fırın


Mutfak
Özel banyo


Restaurant
Saç kurutma makinası


Tarihi yapı
Televizyon


Uyandırma hizmeti
Ücretsiz gazete


Yabancı dil bilen eleman





ADRES       :Nizam Cad. No:85 - Büyükada
TELEFON  :0 216 382 17 19 
FAX            :0 216 382 17 19 
GSM           :0 535 248 06 96
                    0 542 214 70 50
                    0 535 617 58 93